APIH Basis

Rating: 3.0/5 (22999 votes)

 
 
Cliffnotes
1 1 club11+ HCP 3+ card clubs (Random minor)
1 1 diamonds11+ HCP 3+ card diamonds (Random minor)
1 1 heart11+ 5+ kaart hearts
1 1 spade11+ 5+ kaart spades
1 nt15-17 gebalanceerd
2 2 clubsSTERK!!! 22+ sans verdeling of een manche in handen
2 2 diamonds6-10 pnt 6+ kaart diamonds
2 2 hearts6-10 pnt 6+ kaart hearts
2 2 spades6-10 pnt 6+ kaart spades
2 nt20-21 pnt gebalanceerde hand
3 3 clubs6-10 pnt 7+ kaart clubs
3 3 diamonds6-10 pnt 7+ kaart diamonds
3 3 hearts6-10 pnt 7+ kaart hearts
3 3 spades6-10 pnt 7+ kaart spades
 

System APIH Basis


APIH Basis

APIH Basis is het systeem wat de beginners leren na hun eerste kennismakingscursus. APIH basis is een compleet uitgewerkt systeem zeer zeker geschikt voor de clubavond en waar dan ook in de provincie. Daarnaast mogen de systeemkaarten van APIH basis gewoon op de clubavond gebuikt worden zodat iedereen ook met iedereen kan spelen zonder dan er rare fouten in het bieden ontstaan omdat iedereen zijn eigen ideeën over bepaalde biedingen heeft.

1 laag opening  1hoog opening  1Sa opening  2 openingen      
 

1 laag opening

Een opening in een minor beloofd minimaal een 3 kaart. (zie artikel better minor vs doublton klaver). We behandelen het echter gewoon als een vierkaart. Voordeel is dat je better minor ook niet hoeft te alerteren.

Nieuw ten opzichte van de cursus is de “Inverted Minors” conventie. Om biedruimte te besparen bieden we met sterke (10+ pnt) handen met fit en zonder 4 kaart hoog 2 in de minor en met 6-9 pnt 3.

Ook nieuw zijn de invite sprongen. 1clubs 2hearts toont een 6 kaart hearts en een inviterende hand.
 

1hoog opening

We openen 1 hoog nu met een 5 kaart en zijn de fitbiedingen behoorlijk veranderd ten opzichte van de cursus. 1spades 4spades als 12+ neemt veel te veel biedruimte weg en maakt het slembieden heel lastig. We spelen daarom 1hoog 2Sa als Manche Forcing met fit. Ook maken we verschil in inviterende handen. 1Hoog 3x en 1hearts 2spades spelen we als miniplinter. (6)7-9 pnt en een singleton of renonce in die kleur. 1Hoog 3hoog is een invite met een gebalanceerde hand.

Er zijn veel verschillende methoden voor fitbiedinggen. We hebben heel lang getwijfeld om 1hoog 2Sa als invite te spelen en 1hoog 3x als invite in die kleur. Nadeel is dat je dan 1hoog 2clubs als echt of macnhe forcing met fit moet gaan spelen en dan dat levert meer complexiteit op dan de eenvoud die APIH Basis beoogd te hebben.
 

1Sa opening

APIH Basis gaat wat dieper in hoe te bieden na een transfer (ook naar de lage kleuren) en gaat over op Stayman Relay, waarin ook zwakke handen met beide majors en gebalanceerde invite handen via Stayman gaan. De minor suit ask zit nog niet in APIH basis maar die komt in APIH+
 
2 openingen
Op de 2clubs openingen na zijn alle 2 openingen zwak. Het antwoorden schema is vrij simpel.

Overige Conventies:
- 4e kleur Mancheforcing
- 1430 RKC (met gestroomlijnd verder vragen)
- Check Back Stayman
 
Conventions
 
Articles
Wanneer is een doublet niet voor take-out

We spelen take-out doubletten, maar niet elk doublet is voor take-out. Er zijn ook nog wel degelijk situaties waar een doublet straf moet zijn of iets anders betekend dan take-out. Als de tegenstanders 1sa volgen 1x (1sa) Dbl Doublet...
3 kaart minor vs voorbereidende klaver

Wat te openen met KJxx Kxxx AQx 32? In een vijf kaart hoog systeem zal je een keus moeten maken om deze hand met 1 dan wel 1 te openen. Voor beide is veel te zeggen, maar het voelt niet heel lekker deze hand met 1 te moeten openen. Nadeel...
 
PDF Downloads